úterý 11. listopadu 2008

Jak nám dupou králíci?

Jak? No přece raz-dva-tři-ča ča ča –dva-tři- ča ča ča… do rytmu, teda aspoň občas… Rozhodli se totiž chodit do tanečních. Už je to teda delší dobu, ale zatím nebylo moc o čem psát – základy zvládáme s bravurou nám vlastní. Teď se ale zážitky tak nějak nakupily, takže malé shrnutí:

1. Evica je pořád stejná a pořád všem říká miláčci.
2. V taneční škole nejste člověk, ale obálka (chcete-li do pokračovacích kurzů, musíte za asistence paní v kanceláři znovu vyplnit přihlášku, protože ona si to nedává do počítače, ale do obálek… připomíná mi to „ústav“ PedF MU, kde nejste člověk, ale složka a chcete-li studovat další obor, musíte i přes VŠ diplom dodat maturitní vysvědčení).
3. Asi ve třetí lekci jsme byli donuceni tancovat třikrát s jiným partnerem – pod záminkou toho, že se člověk naučí líp tančit (zkusí si vést různé tanečnice, resp. vyzkouší si různé typy vedení); tipuju, že ve skutečnosti to bylo tak, že nějaká známá od Evicy má tak hrozného partnera, že si chtěla zatančit :-)… v pátek večer už nejen králíci nemají náladu tančit a společensky konverzovat s někým cizím (usuzuju z toho, že ze tří pánů na mě promluvil jen jeden, s dalšími jsme se jen tupě a křečovitě usmívali…).
4. Bylo štěstí, že akce z předchozího bodu neproběhla o týden dřív – Bob si dal topinku s česnekem (nebo tatarák?) a partnerce bych to nepřála…
5. V lekci, která následovala po osudném střídání partnerů, byla malá snaha rychle zavádět promenádu a naopak velká koncentrace párů u východu ze sálu (po zavedení promenády totiž může nastat ono „a teď si pánové postoupí o tři místa vpřed…“ a je trapné prchat).
6. Evica se zatím neodvážila akci zopakovat, ale ona je zákeřná a čeká, až naše pozornost opadne… králíci jsou ale rozhodnuti střídání ignorovat.
7. Taneční škole taky přijde normální, že když máme v rámci kurzu zaplacené dvě speciální lekce, že nám termín oznámí necelých 24 hodin předem.
8. Z výše popsaných důvodů jsme se velmi rozhořčeni nemohli zúčastnit lekce cha-chy s taneční partnerkou Aleše Valenty s Ivou Langerovou… takže holt vruty se konat nebudou.
9. Jinak jsou ale lekce skvělé a o zábavu není nouze – rozvádíme se po každé hodině :-)
10. A to nejlepší nakonec JEŠTĚ JSME SE NEROZVEDLI!

Bobek

Žádné komentáře: