čtvrtek 21. května 2009

Amatérský triatlon

Letos se konal již 10. ročník Amatérského triatlonu. Již první část názvu akce přímo vybízí k tomu, aby se králík zúčastnil. A tak se tedy Bob rozhodl přihlásit.

Neponechal nic náhodě. Jedenkrát provedl cvičnou objížďku části trati. Při objížďce porušoval dopravní předpisy. Jel v obci rychleji než padesát kilometrů v hodině. Stalo se tak ve Vranově a v Šebrově. V obou případech dosáhla rychlost asi 55 km/h.
Dále pečlivě vybíral místa, kde rozmístí rýsováčky a hřebíky. Také připravil soupeřům několik otrávených svačinek.

Nutno podotknout, že rýsováčky měly úspěch, otrávené svačinky také, ale do příště (jestli nějaké příště bude), je potřeba myslet na to, že rýsováčků je potřeba mnohem více a svačinek také.

Takhle totiž ještě stále zbylo 12 rychlejších soupeřů. Ale zase uznejte - kdo by si nechal ujít šťastnou třináctku :-)

Při závodě Bob zjistil, že nožičky nejsou po delší jízdě na kole schopné běhu. Ráno proklínal toho, kdo jej do závodu přihlásil. Místo celodenního se válení v posteli se musel štrachat s kolem kamsi na Lesnou, abych se pak jeden kilometr topil v bazénu (čas 23:07), 50 kilometrů mučil na kole (čas 2:08:23) a 10 kilometrů předstíral běh (čas 57:30).

Musel také odpovídat na zvídavé dotazy spoluobčanů. Ráno se totiž přepravoval z Útěchova na Lesnou autobusem. (Ano, je to převážně z kopce, ale přesto jsou tam stoupavé úseky, tak je potřeba šetřit síly).
Pán z autobusu: "A to kolečko vám nejede?"

Pána naštěstí potkal při závodě v Útěchově, tak mu mohl ukázat, že opravdu i jezdí.

Nicméně dva základní cíle Bobovy účasti v závodu byly splněny. Přežít a neskončit poslední.

Fotky ze závodu

Žádné komentáře: