čtvrtek 23. července 2009

V lese se ztratil nejen pitbull

Dneska bylo hrozný vedro, a tak se Bobkovi nechtělo ani za nic jet domů vlakem. Vydal se proto po delší době pěšky z Útěchova.

Zpočátku vše vypadalo idylicky - po výjezdu do Útěchova už pěkně pofukoval větřík, vzduch byl vlahý díky okolním lesům, v lese byl příjemný chládek a plno hub (no byly to hlavně bedly, ale nevím, jestli bedla jedlá či vysoká - nejsem sice žádný Smotlacha, ale podle obrázků na internetu to tipuju spíš na tu bedlu vysokou :-).

ALE... postupně přibývalo v lese nejen chládku a hub, ale taky kaluží, bahna a komárů. Zhruba v půlce (pro místní znalce po přejití silnice) Bobek asi nějak špatně odbočil, protože je tam nějaký jiný les než minule (od minule tam káceli a cesty i les vypadají nějak jinak). Špatná odbočka nejen že byla špatná, ale taky byla samé bahno a byla celá rozrytá od prasat (to Bobka nerozhodilo, neboť už od Útěchova usilovně zpíval, aby zvěř zaplašil). Prasata se asi zalekla, srnky se přišly podívat, kdože to tak krásně zpívá. Špatnou cestou šel Bobek asi 1 km. Pak cesta skončila.
Naštěstí Bobek i přes svůj usilovný zpěv uslyšel projíždějící auta a po náročném několikaminutovém sestupu volným terénem (v sandálech, mezi listím a houbami) se ocitl na silnici.
Vytřepal zbytky lesa z bot, osvěžil se v Ptačí svatyni a běžel domů, protože hřmělo a zvedal se vítr (to bylo v 18:48, neprší doteď).

Takže příště z Útěchova do Adamova už asi jen se zaplaceným horským vůdcem!

Jo, a skoro bych zapomněl, proč ten nadpis: na závoře (aneb kousek před kritickým místem trasy, kde jsem se ztratil) visel lístek, že se v lese ztratila pitbullka. To mi teda moc nepřidalo - nevím, jestli už nebudu mít radši ty divočáky :-). Každopádně zpěv ji nepřilákal a ani mi to nevadí.

Bobek

Žádné komentáře: