pondělí 22. března 2010

Jak se králík nevyfotil

Lidská blbost a neschopnost nezná mezí. Potvrdilo se to opět minulý týden.

Již předminulý týden dostal králík mailem zprávu, že má napsat, zda má novou pracovní průkazku s fotkou (staré jsou bez fotek). Králík by sice čekal, že zaměstnavatel má o vydaných průkazkách přehled, ale zřejmě nemá, tak se musel zeptat. Nikoho by pravděpodobně také neudivilo, kdyby se úřad začal vyptávat lidí, zda jim vydal občanku, řidičák nebo pas.

Na základě odpovědí jednotlivých respondentů byl vypracován seznam lidí, kteří se mají dostavit k focení. Seznam měl drobnou chybu - byli v něm uvedeni i lidé, kteří novou průkazku mají, přestože nahlásili, že ji mají (a tudíž, že se fotit nepotřebují). Dokonce byla i možnost se k seznamu vyjádřit. Tak se králík vyjádřil, že mu navržený čas focení nevyhovuje, protože tu nebude a navrhl jiný čas. V aktualizovaném seznamu byl uveden v čase, který navrhl.

Nastal den focení. Králík si narovnal uši, vykartáčoval srst a vyrazil do akce. K panu fotografovi se bohužel dostal první seznam - ten, který obsahoval lidi, co se fotit nemusí a také lidi v nevyhovujících časech. Králík se tedy snažil panu fotografovi (našemu spoluzaměstnanci) vysvětlit, že by se vyfotil v jiný čas, ale nejde to. Fotograf by v tom pak měl zmatek. Ani možnosti, že by za ním králík skočil a na počítači pomohl identifikovat svůj snímek, nebo že by si fotograf sám poznačil číslo snímku, neprošly. Prostě je třeba se vyfotit v pořadí, jaké on má v seznamu. Lidi, kteří byli na seznamu navíc (ti, co už se fotili) se mu nakonec po jistě velmi složité administrativní proceduře podařilo ze seznamu vyškrtnout.

Takže se králík nakonec nevyfotil. Zkrátka vyřešit některé "komplikované" problémy není skutečně jednoduché. Ještěže si králík nebral zbytečně kravatu :-)

Ale pan fotograf byl laskav a říkal, že se bude stejně ještě někdy fotit. Ty, co nemohli, nebo byli nemocní. Takže o to nakonec králík asi nepřijde. I když by mu to vůbec vlastně nevadilo.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

....králík si narovnal uši, vyčistil srst :D :D :D ...ještěže si nebral tu kravatu se zlatou sponkou, aby mu to mooooc slušelo ;););)