pondělí 17. května 2010

Králík sám doma

Minulý týden odjel jeden z králíků na Balkánskou cestu (bližší informace a fotky se tu určitě objeví, co nevidět). Ten druhý králík zůstal logicky doma sám. O tom, co znamená, když je králík doma sám, literatura i internetové zdroje mlčí. Hemží se to tam pouze informacemi, co nastane, když je doma sám muž.

Tak například podle renomovaného serveru "Pan Větvička - poradce v partnerských vztazích" k základním zjištěním v životě bez ženy patří:
* potřebujeme jíst a nakupovat
* potřebujeme mít v čem chodit do práce
* potřebujeme platit složenky a pojištění


Dalo by se říci, že touto fází králík prošel během prvních dvou dní (došly zásoby, došlo oblečení, přišlo inkaso). Dokonce šel ještě dál, když se mu každý den podařilo zaplnit jednu až dvě židle oblečením nebo jinými věcmi.

Postupně přibývalo nádobí (i když ne zase nijak dramaticky, protože jednak králík příliš nevaří a navíc, proč to pořád umývat, když se to stejně hned zítra použije - to by vám jistě vysvětlil každý muž), odpadky i oblečením zaplněné židle.

Ve čtvrtek králík zjistil, že má od neděle na balkóně na sušáku prádlo. Ještěže bylo deštivo a prádlo nemohlo přeschnout ani vyblednout od slunce ;-). Ve čtvrtek taktéž krachla první motivační návštěva (motivační k úklidu). Byla vyprázdněna nejen lednička, ale i zásoby instantních a trvanlivých potravin se povážlivě ztenčily.

V sobotu naštěstí návštěva svou účast potvrdila, a tak se králík odpoledne pustil do základní deratizace bytu. Aspoň povrchově. Tuto náročnou činnost musel králík s návštěvou náležitě oslavit.

V pondělí v poledne byl králík zachráněn - druhý králík je doma a vše se vrátí do starých kolejí.

Na závěr řečnická otázka - který z králíků to vlastně odjel a který zůstal doma sám? A je to důkazem toho, že "domácí" králík je muž anebo toho, že zmiňované teorie jsou nepřesné? Hlavní ale je, že nemáme psa, to už je pak teprve psycho, jak se můžete dočíct v tomto článku.

Žádné komentáře: