úterý 19. října 2010

na Žďár!

Bob neustále otravuje... už nejen kvůli vstávání, ale i kvůli psaní na blog. Evidentně jeho metody ale nemají moc velký úspěch - donutí mě napsat tak jednou ročně (a možná ani to ne). Ale tedy k věci, napíšu to stručně, ať to mám za sebou ;-)


Předminulý víkend absolvován minipuťáček do Žďárských vrchů s dvěma muži, tedy o zábavu postaráno už při samotné domluvě. Týden před akcí se počet účastníků pohyboval mezi dvěma a pěti, měnil se zhruba třikrát denně. Nakonec jsme jeli tři. Místo odjezdu v pátek jsme odjeli v sobotu. Sobotní úvodní bojovka "kdo koupí lístky" dopadla dobře (vlak jel v 8:16, SMS v 8:06 "Romčo, kup lístky, přijedu 8:10", SMS v 8:08 "Pavli, kup lístky, přijedu v 8:15" :-))). Druhá bojovka "na Žďár z Brna i Prahy" skončila překvapivě bez komplikací (výpravy z Prahy i Brna se setkaly). Spolucestovatelé představovali navzájem tak trochu opaky - jeden si stěžoval, že chodíme málo, druhý zas, že moc, jeden měl hlad, druhý nám pořád vnucoval jídlo, jeden se koupal v rybníce, druhý o tom významně přemýšlel, jeden chtěl dobývat vrcholy, druhý radši ležet na louce, jeden kouřil, druhý mu nadával... pravda oba vykládali skoro pořád vtipy - znají jich nekonečně mnoho, včetně těch nemravných, které mi odmítali říct.

Přemýšlím, co se událo zásadního... Tak asi takhle:
- nějaké kilometry jsme ušli
- tradičně jsme minuli všechny krásná místa na spaní, abychom to hrozně křivé asi 5 metrů od cesty hledali potmě
- počasí vyšlo skvěle, v jednu chvíli bylo až 26 stupňů ve stínu, což některé zlákalo ke koupeli v Mílovském rybníce
- v noci jsme nezmrzli, ale jen těsně
- nejvyšší vrchol široko daleko jsme dobyli v 10 hodin a 10 minut (ano, bylo to 10. 10.)
- v Tisůvce jsme nebyli, na Tisůvce ano
- bylo to fajn
Fotky z akce v králičí fotogalerii.

Na závěr tohoto příspěvku přidávám zážitky z průběhu týdne. Jednak mi chutná Tatranský čaj a druhak doporučuju zajímavou textařku a písničkářku Ladu Šimíčkovou ;-)

Bobek

Žádné komentáře: