pondělí 1. srpna 2011

Úřednický slovník

Nastal čas zveřejnit tento malý úřednický výkladový slovníček:

Výpočetník - ten, kterému nosíme víno, když nám v pracovní době opravuje počítač naší dcery; v normálních firmách ajťák, případně informatik.

Tvrdě pracovat - dát si kafíčko, poklábosit, rozhovořit se o tom, kolik mám práce, jít na oběd, dát si kafíčko, poklábosit, rozhovořit se o tom, kolik mám práce.

Pracovat efektivně - když se větší skupina tvrdě pracujících shodne, že pracuje efektivně, v takové situaci nemá žádný jiný názor místo ani opodstatnění.

Získávat a poskytovat informace moderně - hlavně ne mailem, nebo panebože s využitím intranetu, ale pěkně telefonicky.

Etiketa chování na poradě a při telefonování - sedím na poradě a telefonuju s rukou před pusou.

Pomsta - je tehdy, když otevíráte soubory v tabulkovém procesoru, máte vybranou volbu, že pouze soubory .xls a hrozně se divíte, že nemůžete najít (a otevřít) komentáře v souboru .doc. Jediným možným vysvětlením, proč se vám to nedaří, je to, že kolegyně, která už tu nepracuje, soubory schválně smazala.

Taxativní a demonstrativní výčet - vysvětlit úřednici, co je to taxativní a demonstrativní výčet vyžaduje nadlidskou sílu, polehčující okolností je, že ani v úřednických kruzích ministerstva práce a sociálních věcí o tom ještě asi neslyšeli.
:-)

Udělat hezkou tabulku - tabulka (klidně třeba o ničem) musí být hlavně veliká, tvářit se strašně složitě - cílem úřednické tabulky není zjednodušit, ale naopak zkomplikovat - a hlavně, musí být barevná - nejlépe v křiklavých barvách!

Bob

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Budu na to myslet, až budu po úřednících něco chtít - takže každodenně :-) Brouk