pondělí 5. května 2008

Cikháj - třikrát a dost!


U Vily - Sekera - Čtyři palice - Strachujov - Ubušínek - Ubušín - Zlámanec - U nebožtíka - Jámy
Bahna - Sražená voda - Na potůčku - Hluboká - Studnice - Řeka - Utopenec
Familie - Na svobodě - Otrok - U sloupku - Na kopci - Křivý javor - U oběšeného - Křídla
V Bombaji - Saloon expres - Krátká - Cikánka - Hřeben - Krásné
U Žida - Rovné - Chaloupky - Kuchyně - Štěnice - Hrdá Ves
Benátky - Damašek - Betlém - Bystré - Světy
Dědek - Květná - Partyzánka - Zalíbené - Obora - Křovina - Bambouch - Chobot - Pičulín - Radost/stín (Radostín)
U šeredné - Dobrá voda - U panáka - Pivonice - Šlakhamry - Chocholouš

Nenene, králíci se nezbláznili. Jen si vzali svoje dvoukolé miláčky a vydali se do Žďárských vrchů. A všechny tyhle názvy můžete na mapě najít také. Stačí jen chtít :-)

První čtyři květnové dny vyrazili králíci opět do svého oblíbeného letoviska - do Cikháje. A letos zřejmě naposledy. Ne, že by nám tam nelíbilo, ale všeho moc škodí. Takže proto ten nadpisek "Cikháj - třikrát a dost!" - tedy alespoň pro letošek :-) Tentokrát jsme byli ubytováni samotným panem starostou (Cikháj má asi 110 obyvatel) v apartmánu pod věží, se střešním oknem, odkud byl v noci pěkný výhled na Velký vůz.

Vyjeli jsme ve čtvrtek 1. 5. Do Žďáru nad Sázavou jsme se dopravili vlakem (s jedním přestupem). A pak už se jelo do Cikháje. Odpoledne jsme se chtěli projet po okolí, ale bohužel se zjistilo, že Bobkovi vypověděla službu duše. Bobku, já ti to pořád říkám, nebuď takovej materialista a zaměř se víc na duchovní stránku života... No, náhradní jsme neměli, tak jsme si šli házet ufem.
Tohoto dne králíci ujeli na kole (dohromady) 32 km + moooooře km vlakem. Ale věřte nám, chtěli jsme víc...

V pátek jsme si připsali na konto 132 km + asi 12 km autobusem. To si Bobek ráno zajel do Žďáru pro nové duše. A pak se jelo k Velkému Dářku - vlny jako u moře :-) Pak směrem na Hlinsko. V Krucemburku jsme zjistili, co se změnilo mezi roky 2001 a 2002: Mapa KČT č. 48 Žďárské vrchy z roku 2001: "Na jv. straně hřbitova hrob malíře Jana Zrzavého (1890-1977)." Mapa KČT č. 46 Havlíčkobrodsko z roku 2002: "Na sev. straně hřbitova hrob malíře Jana Zrzavého (1890-1977)." Zajímavé, ale stejně nechápu, kdo a proč tento hrob přesunoval. Tohoto dne jsme také získali dva zelené trikoty - Bob se stal nejlepším vrchařem v celém králičím pelotonu a Bobek nejlepší vrchařkou. Nejvyšším zdolaným vrcholem bylo asi 810 metrů nad mořem těsně pod vrcholem Křivý Javor - 823,5 m n. m.

V sobotu králíci ujeli dohromady 94 km. To jsme totiž relaxovali, neboť měl přijet na návštěvu náš věrný diskutující Tom "pivo" z Prahééé (on je ale z Brna) a v neděli pak 210 km. To kohosi napadlo, že bychom mohli dojet až domů. Když to zvládne vlak, tak my přece taky. A taky jsme to zvládli. Bobek jel poprvé v životě více než 100 km v jednom dnu. A přežil to :-) Akorát si králíci trochu připálili čumáčky, protože si neuvědomili, že se stěhují z chladné Vysočiny na sluncem prohřátou jižní Moravu.

Suma sumárum tedy 468 km.

Bob

2 komentáře:

Jaňula řekl(a)...

Hele králíci kolaři, knihovna je děsně netrpělivá na knížku: World Health Organization Quality of Life Assessment!!! A já na Vás nemám žádnej kontakt... Jak mám ten novej mobil. Tak budete hopkat kolem, vezměte nejlíp všechny knihy z MZK a stavte se:) Můžem třeba skočit na kafčo! (Nebo spíš na jetel?) C.

Anonymní řekl(a)...

Ahooj,
ve středu plánuju návštěvu, nějak kolem poledne.
Bob