neděle 19. října 2008

Ceny eidamu dramaticky vzrostly

To máte tak – u nás v Adamově na Ptačině jsou tři obchody s potravinami. Ještě před nedávnem to byly dvě ENAPO a jedna Brněnka. Teď se situace prohodila a největší samoobsluha přešla pod Brněnku. Nutno zdůraznit, že místní majitel Brněnek je celkem akční podnikatel hájící své obchody na webu Adamova se slovy, že u něj jsou rohlíky k dostání i večer. A je fakt, že se snaží – otvírací doba celkem příznivá, pečivo opravdu mají i odpoledne a tak. ENAPO je dost tragédie.
Co se cen týče, tak méně početným rodinám se už v žádném případě nevyplatí nakupovat v Tescu či podobných superhyper marketech. Jo, něco mají v akci, ale něco taky ne – konkurenci už relativně zničili, tak už to s cenami není nejrůžovější. Na běžné nákupy jsou naše maloobchody srovnatelné. A aspoň se nám nestane, že se rozbrečíme mezi regály, protože už 15 minut hledáme cukr moučka a on prostě NENÍ (to se stalo při večerním nákupu jedné mojí kolegyni – nejen že nebyl cukr moučka, ale nebyl ani personál, který by poradil a celý ten obchod byl najednou tak hrozně velký :-().
Ale co je v Adamově dlouhodobě levnější než v Brně, je tvrdý sýr eidam. Proto, zatímco ostatní analytici sledují vývoj cen ropy potažmo benzínu, my tady sledujeme vývoj cen eidamu. Dříve se držel na ceně 109 Kč za kilo – byl takzvaně trvale v akci. Minulý týden zahájilo ENAPO útok s cenou 99 Kč/kg. Bohužel zdá se, že ani tento tah nevyšel. Dokonce Brněnka dramaticky zvýšila cenu eidamu na celých 119 Kč/kg. Že by už zničila konkurenci? Uvidíme… My rozhodně do ENAPA chodíme jen v případech nejvyšší nouze.
O dalším vývoji cen eidamu na adamovském trhu vás budeme informovat.

Žádné komentáře: