čtvrtek 9. října 2008

Máme dost elánu? ANO! Elánu? NE!

Králíci se včera plni elánu vypravili na Elán. S trochou nadsázky by šlo tuto skupinu zařadit do sekce „oldies“, kam se jdete vyblbnout. My na Elány blbneme rádi a hlavně si tím procvičujeme aktivní porozumění cizímu jazyku.

A jaký byl koncert – jedním slovem fakt výborný. Tak jednak nebyla předskupina, druhak byl dobře nazvučený a taky se na Elánech musí povinně zpívat. Je teda fakt, že na dokonalosti zážitku mi trochu ubralo to, že pán sedící vedle zpíval dost falešně, ale o to víc nadšeně (ne nebyl to Bob, Bob totiž moc nezná slova…). Dalším zajímavým úkazem bylo slovenské trio houslistek G:strinx (slečny ve stylu Vanessy Mae - vzpomínala jsem na Pecina a musím říct, že byla lepší…).

Co mi zaručeně zkazí dojem z návštěvy haly Rondo je ale poplatek za WC. Asi napíšu ombudsmanovi nebo Džamile, bo je tam realizována ukázková diskriminace žen. Záchodky pánské i dámské jsou stejně hnusné (jsme se shodli po vzájemné konzultaci), ale nestejně drahé – páni zdarma, dámy 5 Kč. Taky mě uráží papír na příděl. Kdyby v tom králík měl hledat logiku, řekne si, že dámy asi spotřebují více toaletního papíru a více „osedí“ prkýnka (i když vzhledem k jejich vzhledu o tom silně pochybuju) – proto platí víc. Této úvaze ale neodpovídá fakt, že páni to mají zdarma, ačkoliv taky občas sedí a užívají papíru (i když míň). Takže správná úvaha ohledně této diskriminace je následující – dámy platí, protože musí (zeleně je v Brně po čertech málo a navíc v noci je v zeleni buď feťák, bezďák nebo úchylák), páni neplatí proto, aby na WC šli a neznečišťovali Rondo a jeho okolí – prostě je lákají na WC na základě pozitivní diskriminace!

A jinak je podzim, tak si to užívejte! Dokud je to hezký babí léto. My jsme si to užívali minulou neděli procházkou kolem Adamova. Fotky najdete tady a uvidíte, že nám ten Adamov budete i závidět :-). Tak přijeďte na návštěvu, aspoň uklidíme…

Žádné komentáře: