neděle 22. května 2011

Máme bronz!

Stejně jako čeští hokejisté, i králící si dovezli domů bronzové medaile. Z šifrovací a orientační hry Dnem. Podařilo se to i díky složení týmu Dvě třetiny králíků, do kterého se podařilo angažovat zkušeného řešitele všech logických i nelogických úkolů - pana J. E., zvaného Čmelda. Ale stejně jako čeští hokejisté, i Dvě třetiny králíků těsně pod vrcholem klopýtli a museli se spokojit s bronzem.

Ale pěkně popořádku. Na sraz se v různém stupni rozkladu (nemoc, bolavý kotník, nevyspalost, zbytkový alkohol v krvi) dostavil tým, který se chtěl dostat co nejdál v kategorii starší (na experty jsem si zatím netroufli). Již úvodní těstovinová směňovací hra naznačila vysoké ambice. Při ní jsme také uplatnili své znalosti italštiny, kterou jsem nedávno pilovali přímo v zemi těstovin. Při průchodu týmu přes jednotlivá stanoviště cvakali spouště lačných fotografů a Dvě třetiny králíků se držely stále v čele, přičemž stihly podebatovat i s týmem 85 (ulipispirus). Po třetím stanovišti a šifře odkazující na samotného Boba se tým dostal do čela. A suverénně v něm vydržel bez větších problémů a v poklidu (nákup v Bille, pokusy o nákupy kofoly, žádný běh) až do stanoviště číslo osm.

Tam se na nás nalepila smůla, na Bobka doslovně, na všechny ostatní (včetně Bobka) i mozkově, takže jsme luštili přes hodinu šifru, kterou pak Čmelda, až ho to napadlo, vyluštil za 3 minuty.

Nakonec to však nedopadlo úplně špatně a do cílového jedenáctého stanoviště jsme dorazili na třetím místě. No a to jsme mohli být i druzí, kdybychom sledovali žlutou značku a odbočili správně, kde se mělo. No, to je tak, když se někdo nevěnuje hře a pořád kecá ;-)

Na klíšťata: Bob vs Bobek 1:2.

Žádné komentáře: