úterý 7. srpna 2012

1. fotbalová a 5. ve všem ostatním

Tak jsem byl o víkendu omrknout 1. fotbalovou ligu. Po roce se vrátila do Brna a byl jsem zvědavej, jak to bude vypadat. Samotný zápas nebyl úplně nudný. Brno se snažilo hrát aktivně, Teplice už od začátku používaly všechny zdržovací taktiky - po drobném faulu téměř umírající hráč, který náhle obživne jako pokropený živou vodou, pomalé rozehrávání odkopů od branky, atd.

Ale k tomu ostatnímu. Kdo čeká, že už se brněnský fotbal dostal na úroveň 21. století (co se týče servisu pro diváky a zázemí), tak se šíleně plete. Vedení klubu si možná myslí, že bude stačit přejmenovat prodej lístků na systém ticketingu, ale mně se to zdá docela málo.

Na stadionu bylo asi 5 a půl tisíce diváků. Klub jim nebyl schopen včas prodat vstupenky, takže většina diváků začátek utkání ani nestihla a obvykle se dostali dovnitř tak kolem 15. minuty. Jaké bylo potom jejich překvapení, když zjistili, že na stadionu je polovina míst volných. Podle prodeje vstupenek to vypadalo minimálně na 115 % kapacity stadionu (něco jako na Kometě při loňském play-off) a soupeře minimálně na úrovni Realu Madrid.

Samostatnou kapitolou je prodej občerstvení. Viděl jsem lidi, co odcházeli v průběhu prvního poločasu a vítězoslavně se vraceli s jedním hnusným pivem již v prvních minutách druhého poločasu. Nutno podotknout, že přestávka trvá zhruba 15 minut.

Bez komentáře raději nechám průměrnou inteligenci fanouška a vytříbený slovník a chování jako v ZOO.

No a představte si, že za 5 vstřelených gólů domácího týmu můžete na příštím domácím zápase dostat poukázku na 1 pivo Gambrinus (samozřejmě patřičně hnusné), které si můžete koupit v okolních hospodách za pouhých 5 Kč. Když uvážím, že 5 gólů vstřelí domácí tým tak maximálně jednou za sezónu, tak je to skutečně skvělá nabídka :-D

Koho všechny tyto trháky zaujaly, ať ihned vyrazí (nejlépe s celou rodinou) na další domácí utkání!

Bob

Žádné komentáře: