čtvrtek 7. ledna 2010

Silvestr 2009

Na silvestra jsem byli opět ve Světnově (stejně jako před rokem).

Loni sice nebyl sníh, ale šlo alespoň bruslit. Letos občas taky mrzlo, ale ne dost na to, aby se dalo bezpečně bruslit. Občas byl i sněhový poprašek, dokonce i pár centimetrů, ale na běžkování to taky nebylo. Takže zůstalo u pěších výletů. Přítomní cyklisté také počasí využili k vyjížďkám.

A pak samozřejmě vnitřní zábavy: hraní her, zpívání a hraní na kytaru, minikulečník, sledování filmů atd. V místnosti, kde jsme seděli se díky našemu pobytu rapidně zvýšila teplota. Tak se probíralo, kolik tepla vlastně vyřazuje člověk, jestli jako stowattová žárovka... Správná odpověď je v článku.

Venkovní výlety nás zavedly k nejrůznějším betonovým sochám v okolí Žďáru nad Sázavou. Více o sochách.

Nakonec jsme si však přece jenom zaběžkovali. Na umělém sněhu na osvětleném stadionu u Nového Města na Moravě. Na kilometrovém okruhu v místě, kde dokázali závod světového poháru vyhrát Kateřina Neumannová nebo Lukáš Bauer. Nejeli jsme sice tak rychle jako oni, dokonce jsme se ani nepřiblížili rychlosti závodníků místního lyžařského klubu, ale nevadilo.

Podívejte se také na některé scény ze Saturnina. My jsem to četli a pak se aji dívali. Servírovat rakvičky je ohavné! Ale tato loď nemá stožár!

Fotky

Žádné komentáře: