úterý 8. května 2012

Praha a Karlštejn

Bob ještě nikdy nebyl na Karlštejně a ani jeden králík nebyl v lomech poblíž. Tak jsme vyrazili na přelomu dubna a května do Prahy. V neděli jsme navštivili slavnou Müllerovu vilu od architekta Adolfa Loose. Cestou k ní Bobka zaujala věž jednoho kostela, ke kterému jsme se posléze také vypravili. Skutečně, když vidíte věž superznámé stavby z méně obvyklé strany, tak můžete mít pocit, že je to něco jiného :-) Pak jsme se ještě vypravili omrknout pár hrobů známých osobností a vyrazili na naši loď s výhledem na Vyšehrad.

V pondělí jsme vyrazili obhlídnout Karlštejn z venku (pondělí=zavírací den) a následně do lomů v okolí. Zatímco Karel IV. jezdil na Karlštejn na koni (předpokládám), králíci vyrazili rovnou na slonovi (příměstská souprava City Elephant). V lomech to bylo super. U Malé Ameriky na Boba zaútočila imperialistická vosa. Zákeřně vnikla nohavicí do kalhot a než byla vytřepána ven stihla uštědřit dva údery. Naštěstí se celý boj odehrál pouze v oblasti lýtka :-D, a tak nedošlo k žádným velkým škodám. Pak jsme se ještě podívali do Sv. Jana pod Skalou a vrátili se k Berounce a do Srbska na vlak.

V úterý nastal čas pro návštěvu Karlštejna. Rozhodli jsme se pro druhý okruh, kde je jednak výrazně méně lidu a také je tam zahrnuta Kaple sv. Kříže.

Fotky

Žádné komentáře: