středa 27. února 2008

Vysočina

O uplynulém víkendu zamířili králíci na Vysočinu.
Původním záměrem bylo zdokonalit svě běžkařské umění. Jarní počasí však tento záměr zhatilo, a tak se králíci spíše věnovali poznávání kulinářských dovedností v nedaleké Restauraci Tisůvka - tu můžeme vřele doporučit :-) Vaří tam dobře, i nějaké netradiční kombinace, za normální ceny a jídlo vypadá pěkně :-)

Přestože, zejména v neděli, svítilo sluníčko a teploty byly vysoko nad nulou, potkali králíci v okolních lesích množství ledových míst a sněžných plání a zažili na nich spoustu patřičné zábavy, protože sériově vyrábění králíci zatím nemají ABS.

A samozřejmě, taky jsme vyrazili na nějaký ten výlet:
* Pramen řeky Svratky - nečekejte nic impozantního, ale myslím, že brněnský králík tam prostě musí. A jako bonus navíc zjistíte, že tam president republiky Ludvík Svoboda vyhlásil CHKO Žďárské vrchy.
* Devět skal - zde přesně 50 % králíků zvlhnou oči dojetím při vzpomínce na časy zde strávené. Lovecká chata uprostřed lesa - bez vody a elektřiny - tam stále stojí.
* Město Svratka, na jehož okraji žijí pštrosi!

Kdyby se někomu ze Silvestrovské osádky zdálo, že ta místa jsou značně obdobná, tak má pravdu, ale králíci tentokrát zvolili jiné trasy - jen některá místa byla stejná.

V neděli následovala procházka kolem vrcholu Tisůvka. Zahlídli jsme pravou nefalšovanou lišku.

A pak se už jelo do Žďáru - tam jsme se trochu podívali na zámek hraběte Kinského a na poutní kostel sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře.

2 komentáře:

Bob a Bobek řekl(a)...

Bob ještě zapomněl podotknout, že gurmánský víkend byl zakončen ve vyhlášené cukrárně ve Velké Bíteši, jejíž jméno jsem zapomněl... Prostě jídlo a požitek z něj (ať už chuťový či vizuální) se stalo hlavním smyslem našeho výletu. Rozhodně doporučuju pokochat se alespoň jídelníčkem na uvedeném odkazu k Tisůvce :-)))

Bobek

Anonymní řekl(a)...

Moc se nám fotky líbí