středa 12. března 2008

Bobek bez sebe


Bobek byl v pondělí okraden o peněženku a mobil. Takže nic moc začátek týdne. Ani neměl moc čas psát, protože teď pořád bojuje s větrnými mlýny (tj. vyřizuje nové doklady, blokuje staré doklady atd.).
Taková událost jaksepatří zkazí náladu i králíkovi, ale světe div se, místo aby králíka na policii dorazili, dalo by se říct, že ho z toho celkem dostali - holt hezké prostředí a vlídné slovo je ten zázrak, který na většině úřadů ještě nenašli. Krom vlídného slova obdržel Bobek ještě samozřejmě náhradní doklad za OP. A to je kámen úrazu. Má to být náhrada OP, ale nikde to nechtějí. Zdravotní pojišťovna chce doklad s fotkou, Vodafone chce pas nebo doklad s fotkou, banka chce pas nebo OP... Prostě policií vydaný doklad jim sice nakonec stačí, ale je to boj (od úterý už ale beru všude pas).
Další zábavnou historkou je to, že Bobkovi v bance zablokovali neexistující kartu (naštěstí asi i s tou existující, protože účet je celý) - nějakou na Bobkovo jméno za svobodna, která je prý ale novější než ta s Bobkovým jménem za současna.
Dále se Bobek vypravil na MMB vyřídit novou občanku. Normálka přišel (jako na každý úřad) ráno v 7.30, aby byl pak brzo v práci. Myslíc si, že je pokažená fotobuňka u vstupních dveří, poskakuje a doufá, že se otevře. Ostraha za dveřmi si užívá "domácí kino". Bobek nakonec zjišťuje, že úřední hodiny na tomto skvělém a pro občany přívětivém úřadě jsou JIŽ od 8.30. Tak se Bobek vzdává a jde do práce.

Tolik k boji s větrnými mlýny. Ještě přidám osobní postřeh. Přišlo mi zajímavé, jak je v dnešní době každý králík (a tedy i člověk) přímo spojen se svými osobními doklady a mobilem. Každý po vás pořád něco z toho chce, každý vám chce zavolat, vy chcete zavolat spoustě lidí. A najednou to nemáte. Jako by člověk ani najednou nebyl člověk (anebo králík :-). Najednou to prostě nejste vy, protože bez těchto věcí se ve světě cítíte zcela bezradně. Prostě jaksi bez sebe.
Jo, a taky teď nemám na nikoho telefonní čísla - takže kdo to čtete, můžete mi dát vědět vaše číslo. Moje je stejné.

Bobek

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Jo, a taky jsem si požádal o novou platební kartu a ta milá slečna na pobočce (rozumějte ta slečna kráva, která nic neví a na všechno se chodí ptát kolegyně s omluvným "momentík") mi do žádosti o kartu napsala špatný jméno - s dlouhým Í. Nenapadlo mě to kontrolovat - předpokládal jsem, že to jméno doplnila z nějakých mých PC záznamů o účtu. No ale prý jméno na kartě bude takový jako v žádosti, nikoliv takový, na jaký jméno je účet, k němuž karta náleží :-/. Takže si jdu dnes podat novou žádost - přece jen mít na kartě jiný jméno než v občance a než podpis by asi bylo trochu problém...

Bobek