pátek 21. března 2008

Každý máme svého potkana


Četl jsem si v novinách článek o potkanech. Deratizároři odhadují, že v Brně žijí statisíce těchto hlodavců. Na každého prý připadá 1-2 potkani. Ale je to jen hrubý odhad. Potkani se totiž, z mně dosud neznámých důvodů, nechtějí přepočítávat.

Pokud se potkani pohybují pouze v podzemí, můžou být obyvatelé klidní. Ale jak vykouknou na povrch i za bílého dne - je to varovný signál. Znamená: přemnožili jsme se, dole je nás moc a hledáme nová loviště.

V článku se dále píše: "Stává se i to, že potkani dokážou proplavat sifonem a záchodem se dostanou do bytu."

Věřte, nevěřte, i Bobka takhle kdysi dávno jeden potkanek navštívil. Měl ale trochu smůlu, protože dveře od záchodu byly zavřené, a tak se nebožáček před svou smrtí po bytě vůbec nerozhlídnul.

Bob

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

No a já jsem zase slyšel, že potkani jsou hrozně chytří společenští tvorové (jsou prostě vychcaní). Prý když najdou neznámou potravu, pošlou nejdřív ochutnat nejslabšího nejstaršího a nejnemocnějšího člena tlupy a pak čekají, jestli to přežije. A když ne, tak to potvory vůbec nejí. Proto je prý s nimi těžký boj...
Tak nevím, jesli je to pravda - ale třeba nám do toho vnese trochu světla nějaký biolog...

Bobek

Anonymní řekl(a)...

Dozvěděla jsem se, že v boji s potkanem hrál velmi důležitou roli jakýsi nehrožený pes (snad pojmenovaný podobně jako jakýsi bájný král),který se s potkanem neohroženě utkal a obyvatele bytu ubránil.
Mohlo by se k tomu dodat nějaké vysvětlení nebo dementi.

Anonymní řekl(a)...

Ačkoliv venku si počíná náš neohrožený pes v boji s "myšmi" opravdu neohroženě (obzvlášť chcete-li mu jeho úlovek vzít, aby si ho nebral domů), doma se cítil velmi ohrožen. Nikoho nebránil, radši zalezl do kouta a tvářil se, že tam není :-)))
Takže dementi...

Bobek