úterý 24. června 2008

Kdo myslíte, že s nimi teď bude bydlet?

V sobotu se králíci vydali na základě pozvánky na výlet do Újezdu u Černé Hory. Prý tam měla být svatba Bobkovy svědkyně. Jako vždy se náš plánovaný odjezd asi o dvacet minut protáhnul – ještě, že byl plánován s velkou rezervou (Bobek chtěl vidět přijíždět svatební kolonu). Takže nakonec to králíci stihli a dokonce tam byli i dřív než hlavní aktéři.

Ještě než popíšeme naše zážitky, vraťme se k teorii svateb. Ano, i tito novomanželé si museli projít určitou dávkou toho, že „tohle být musí“ a „bez toho to rozhodně nejde“. Bojovali statečně, leč jak je králíkům známo v určitých věcech nakonec podlehli… Naštěstí – Bobek se na cukroví těšil…

Co se týče akce samotné, tak ženichovi i nevěstě to velmi slušelo, kostel byl taky moc pěkný a obřad nebyl nudný. Spíš by se dalo říct, že místy byl dokonce vtipný (za nejzdařilejší vtip považujeme to, že si kněz nevšiml, zda se už políbili nebo ne). V místě, kde si na mši všichni gratulují, si Bobek myslel, že to nezvládne – jeho kamarádka, rovněž ateistka, mu prozradila, co řekla poprvé, když se ocitla tváří v tvář „pozdravení pokoje“. Jinak byl celý obřad pěkný, neselhala ani scénka s hroznou zelenou knihou Svatební obřady (i když polovina obřadu už byla podle nové, méně hrozně zelené), dokonce jsme se i na konec dozvěděli, kdo s nimi bude bydlet…
Takže všechno víme, vzali se, políbili, přežili… A hurá na gratulace (zdálo by se, že je to taková zasloužená odměna, ale často je to nekonečné a někdy je z toho i opar! Tím nechci říct, že by mi gratulace vadily, ale ten opar jo!). A koláčky, cukroví, guláš, ovoce, ping pong, volejbal, kubb, petanque, prasátko… Tolik stručně řečeno.
Případné dotazy možná zodpovíme, fotky (snad) dodáme.



Ještě nutné podotknout, že v rámci oslav se uskutečnil i fiktivní penaltový rozstřel téměř všech utkání ME. Včetně finále. Takže zatímco vy ještě žijete v nejistotách, MY už to víme :-).

Bobek

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Co rekla kamaradka ateistka poprve pri "pozdraveni pokoje"?

Tom "pivo" z Prahy

Anonymní řekl(a)...

"Těší mě, Nováková"...
Všechna jména jsou samozřejmě smyšlená.

Bobek