čtvrtek 10. července 2008

Doporučená četba


Bobek má už nějakou dobu po zkouškách a v práci je taky relativní klid. Taky je čas dovolených. V prostředcích MHD nemusí čučet do školních „keců“ (ačkoliv by měl načítat na diplomku, ale pšššt).
Už přečetl Nohy z jílu (které dostal Bob kdysi k vánocům či narozeninám), teď čte Paměť mojí babičce. Ale prázdniny jsou dlouhé a Bobek si to chce užít.
Proto prosím pište a doporučujte vaše oblíbené knihy nebo knihy, které máte v živé paměti – nejlépe aby byly k půjčení od vás anebo v MZK :-)…

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

No, Bobku, záleží, jak náročnou četbu chceš. Z těch těžších bych doporučila: Nikos Kazantzakis - Poslední pokušení Krista (velmi nekřesťanský pohled na nejzvláštnější příběh všech dob), John Fowles - Francouzova milenka (k půjčení u nás) a nebo Kari Hotakainen - Na domácí frontě (temný finský román o tom, jak strašné to může být, když se ti rozpadne manželství; taktéž u nás k zapůjčení). Z lehčích cokoli od Roalda Dahla (u nás i několik povídek v angličtině) a samozřejmě kompletní řada Harryho Pottera - jak jinak než v originále:-) - to je výzva co?

Anonymní řekl(a)...

Zrovna jsem docetl uzasnou To Kill A Mockingbird od Harper Lee a jelikoz je to kniha, ktera je obecne doporucovana k precteni, tak ji na pozadani rad poskytnu v .pdf verzi.

Tom "pivo" z Prahy