pondělí 7. července 2008

Co se dělo o víkendu

1. Vrátili jsme se z dovolené (nevím, jestli tomu říkat dovolená, když člověk potí krev na kole anebo na vodě… po aktivní dovolené by bylo třeba ještě týden té pasivní – aby byla na světě rovnováha, že jo…). Bydleli jsme v maringotce nedaleko Chlumu u Třeboně a podrobnosti včetně fotek se tu snad objeví.
2. V neděli odpoledne jsme nestihli den otevřených dveří v brněnské mešitě. Do mešity se ale dá podívat i normálně v době modlitebních časů – více na stránkách mešity.
3. V neděli odpoledne jsme stihli prohlídku brněnského podzemí – konkrétně kostnice u kostela svatého Jakuba. Prohlídku vedl sám pan Svoboda, který se brněnským podzemím zabývá a napsal o něm už dvě knihy (třetí se připravuje). Trapně mu asistovala blondýna z BKC, která nedělala nic a když už něco dělat měla, tak nevěděla jak :-). Bylo to jinak fakt zajímavý a pro velký zájem se má v srpnu opakovat i Zelný trh i kostnice. Takže sledujte BKC. A naše postřehy budou asi samostatně. Na fotky se můžete mrknout na králičí fotogalerii.


4. V neděli večer jsme v tramvaji vyslechli zajímavé rozhovory dnešní mládeže. Asi to vydá na samostatný článek.
5. V neděli večer jsme v Adamově na mostě potkali žábu velkou jako kráva :-). Snad neměla tak těžký život, aby skákala z mostu – proto věříme, že se jí nic nestalo a našla v pořádku cestu zpět do lesa. My jsme ji nezachraňovali, protože to jednak byla ropucha velká jak kráva a ta se nám nelíbí, a druhak Bob naznal, že pokud je ta žába normální a nevyšinutá, tak to v rámci přírodních zákonů zvládne i sama…

Žádné komentáře: