pátek 12. září 2008

Kriminalita vzkvétá… i v Dead City!


Naše město má městskou policii, tedy kdybychom to měli vyčíslit, tak celkem čtyři strážníky a jedno auto. Strážníci se docela činí, pro občany nejsou tak anonymní jako třeba v Brně a ani občané pro strážníky nejsou neznámí. Policie velmi dobře zná kriminální živly adamovského podsvětí, stejně jako neposlušné děti, zlatou mládež či toulavé psy. I přes to všechno ale kriminalita v Adamově vzkvétá – posuďte sami dle vybraných srpnových událostí:

V odpoledních hodinách při pochůzkové činnosti byl strážníky MP přistižen mladý muž, který si v čekárně MHD na ulici Opletalova opakovaně odplivnul na zem. Strážníci mladého muže na toto chování upozornili a následně uložili blokovou pokutu. Mladý muž se dopustil přestupku dle § 47, písm. d) zákona č. 200/1990 Sb. o přestupcích.

V odpoledních hodinách vyrazil mladý muž z Adamova nakupovat bez peněz do potravin na Smetanově nám. Mladý muž si v potravinách vybral dle chutě bagetu, kterou si schoval pod bundu. Toto jednání zaregistrovala pracovnice potravin, která ihned vyrozuměla strážníky MP. Mladý muž po spatření strážníků MP u východu z potravin bagetu z bundy vyndal. Bageta byla předána pracovnici potravin a mladý muž od strážníků ,,vyfasoval“ za tento nákup blokovou pokutu.
(úryvky jsou z Adamovského zpravodaje na září 2008)

Takhle králíky měsíc co měsíc pobaví zprávy ze svodky Městské policie Adamov. Naši strážníci se asi drží hesla: „O smutných věcech jen vesele!“ (parafráze na „o mrtvých jen v dobrém“?) a my jim za to děkujeme.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

jo jo, ať žije kriminální Adamov!
Lenka