středa 23. září 2009

Cesta z města

aneb cesta králíka Bobka na kole z Vídeňské domů
Bobek si konečně asi po pěti letech koupil kolo. Jeden jediný kus toho pravého vyhlídnutého měli bohužel až v prodejně na Vídeňské. Proto si pečlivě naplánoval přejezd do Adamova - utekl v 16:00 z práce, přejel přes celý Brno a rychle se na kole vydal směrem domů, aby to stihl do setmění.

Prvně bylo nutné najít řeku Svitavu a pak pokračovat podél ní až do Adamova - odbočka na Přízřenice byla na druhý pokus a po telefonní konzultaci s Bobem objevena, soutok Svratky a Svitavy byl objeven, i když cyklotrasa nebyla značená.
"Tak jsem u soutoku. Diky, ted uz to snad bude znaceny." (SMS Bobovi)

Nebudu vás napínat - nebylo. Příjezd ke Svitavě hledán skoro hodinu, slunce zapadalo a začalo se šeřit. Bobek bloudí v areálu Agro Brno Tuřany (zelí, zajíci, bažanti, nespočet hlodavců, zelí, zelí, zelí...), posléze bloudí v Holáskách a Tuřanech, střídavě jezdí tam a zpět, zoufale telefonuje a VELMI sprostě nadává.
"Hm, ted bloudim u Holasek. Neni to vubec znaceno. Blikacka nejde pridelat." (SMS Bobovi)

Nakonec Svitava objevena po konzultaci s místními obyvateli, bohužel stezka je na druhé straně než měla podle mapy být - most v nedohlednu, vracet se už nemá cenu, tak se Bobek i s novým kolem prodírá kopřivami a trávou k nejbližšímu mostu a vynořuje se u Makra.
Pak už to celkem šlo, opravdu ale jen celkem... Tma se blíží a Bobek zvažuje, kde a u koho v Brně si kolo nechá. Nakonec se ale rozhodne nevzdat.

No nebudu to protahovat, v Obřanech byl Bobek v 19:15 - to už bylo šero, stará blikačka na nové kolo nešla přidělat, přední světlo si Bobek naivně nevzal vůbec. Ještě štěstí, že silnice Bílovice - Adamov je pro auta zavřená, cesta potmě byla vskutku zajímavá. V Bílovicích Bobek najel na chodník aniž by si toho všiml (no potmě si nešlo všimnout) a pak jelikož neviděl obrubník, tak z něj spadl. Nové kolo má tedy i první šrám :-(

Příjezd do Adamova cca ve 20:00, ujetých km cca 38, stupeň nasranosti takový, že tento zápis musel být odložen o dva dny, jinak by byl nezveřejnitelný.

Tímto Bobek děkuje všem sponzorům, kteří již několik let vytrvale přispívají na nové kolo. Nové kolo již po první jízdě (která měla být podle pana prodavače taková lehčí, "zajížděcí", pomalejší a cca 10 km dlouhá) nevypadá jako nové, ale zase už snad přežije celkem všechno ;-)

Následovat bude zábava při nákupu kytary, těšte se.

Žádné komentáře: